Wednesday, 1 June 2016

Meiko Cosmetics Naturactor / Octard




Meiko Cosmetics
Naturactor / Octard

merupakan keluaran Meiko, daripada Jepun yang merupakan bedak yang berasaskan tumbuhan organik. Ia mengandungi ekstrak bunga sakura. Orang Jepun selalu keringkan bunga sakura ni untuk diminum bersama teh. Selain itu, ia juga ada perlindungan dari UV. Ini sangat penting sebab matahari adalah punca penuaan kulit yang no1.

Bunga sakura merupakan bunga yang boleh memberi kebaikan kepada kulit kita.

Antaranya adalah :

1. Membantu kulit menjadi lebih lembut
2. Membantu menghidratkan kulit
3. Mengurangkan masalah kulit ( Juga sesuai untuk kulit berjerawat)

KELEBIHAN OCTARD / NATURACTOR?
1. Anti kilauan/tidak berminyak -100% menutupi pigmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
2. Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
3. Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
4. Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
5. Tahan sehingga 12 jam
6. Tidak menutup pori-pori
7. Digunakan oleh makeup artis professional & mak andam
8. Kulit terasa ringan, tidak melekit & kelihatan gebu,
9. Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan, photoshoot dan lain-lain.
10. Hasil solekan akan nampak flawless dan natural.

# Bedak asas yang berasaskan tumbuhan organik (Japanese white flower). # Bedak asas ini keluaran meiko cosmetic Inc.
# Tekstur sangat lembut dan gebu
# Bau sangat ringan tidak terlalu kuat





Ready Stock

BERMINAT?? CEPAT2 CALL/SMS/WHATS APP
De Iras Zie Beauty 
013-3456250 / 012-2216093

ATAU 
TERUS DATANG KEDAI

De Iras Zie Beauty
Lot G-19, Ground Floor, Anggerik Mall
Jalan 14/8, Seksyen 14
40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Tel 013-3456250 / 012-2216093
www.deirasziebeauty.blogspot.com
deirasziebeauty@gmail.com

Meiko Octard / Naturactor



Meiko Octard / Naturactor Naturactor / Octard merupakan keluaran Meiko, daripada Jepun yang merupakan bedak yang berasaskan tumbuhan organik. Ia mengandungi ekstrak bunga sakura. Orang Jepun selalu keringkan bunga sakura ni untuk diminum bersama teh. Selain itu, ia juga ada perlindungan dari UV. Ini sangat penting sebab matahari adalah punca penuaan kulit yang no1. 

Bunga sakura merupakan bunga yang boleh memberi kebaikan kepada kulit kita. 

Antaranya adalah : 
1. Membantu kulit menjadi lebih lembut 
2. Membantu menghidratkan kulit 
3. Mengurangkan masalah kulit ( Juga sesuai untuk kulit berjerawat) 


KELEBIHAN OCTARD / NATURACTOR?
 1. Anti kilauan/tidak berminyak -100% menutupi pigmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam 
2. Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation 
3. Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi 
4. Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit 
5. Tahan sehingga 12 jam 
6. Tidak menutup pori-pori 
7. Digunakan oleh makeup artis professional & mak andam 
8. Kulit terasa ringan, tidak melekit & kelihatan gebu,  
9. Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan, photoshoot dan lain-lain. 
10. Hasil solekan akan nampak flawless dan natural.

 # Bedak asas yang berasaskan tumbuhan organik (Japanese white flower). 
# Bedak asas ini keluaran meiko cosmetic Inc. 
 # Tekstur sangat lembut dan gebu  
# Bau sangat ringan tidak terlalu kuat






Ready Stock 

BERMINAT?? CEPAT2 CALL/SMS/WHATS APP 
De Iras Zie Beauty 
013-3456250 / 012-2216093 

ATAU TERUS DATANG KEDAI 

De Iras Zie Beauty 
Lot G-19, Ground Floor, Anggerik Mall 
Jalan 14/8, Seksyen 14 40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan 
Tel 013-3456250 / 012-2216093 
www.deirasziebeauty.blogspot.com 
deirasziebeauty@gmail.com


Meiko Cosmetic - OCTARD COVER FACE (FOUNDATION) soft ingredients
















♥ HARGA : RM89 exclude postage ♥

POSTAGE
:RM7 SEMNANJUNG
:RM10 SABAH/SARAWAk


ORIGINAL FROM JAPAN!!!


OCTARD MEIKO - Cover foundation ( seperti cover face naturactor)


Octard Cover Foundation ni merupakan produk MEIKO, Jepun. 
Ia lebih kurang sama ngan Naturactor Cuma Octard ni lebih moisture aje.   Compare dengan Naturactor, Octard ni ada extra moisturizing ingredient dan lebih lembut.


Tapi Octard ni lagi best dari Naturactor sebab bila pakai senang nak sapu dan ratakan.
Octard Cover Foundation ni mempunyai tekstur yang halus dan ringan.  Bila pakai kat muka memang terasa macam tak pakai ape2.  Coverage pun okay, hanya perlu tambah loose powder/ compact powder nak setkan dia kat muka.  Muka nampak licin dan glowing2 :)  Pakai pun calit sikit je, memang lambat la nak habis.    Compare dengan Naturactor, Octard ni ada extra moisturizing property dan lebih lembut.


Lagi satu, foundation ni bila pakai, dia tahan lama. Pakai dari pagi ke petang, tengah2 panas, still mantain lagi Nampak glowing aje muka dan x bertempek2.


-  Texture lebih halus & lembut drp cover face naturactor
-  Ada 1 code colour lebih gelap drp cover face naturactor
-  Sangat-sangat best bila dipakai kat muka


S31: Kulit Cerah Cina (mcm cover face Naturactor 130)


S41: Kulit Cerah Melayu (mcm cover face Naturactor 140 & 141)


S51: Kulit Sawo Matang/medium (mcm cover face Naturactor 151)


S52: Kulit Gelap (1 tone gelap dr cover face Naturactor 151)

Saturday, 28 May 2016

Meiko Cosmetic - Naturactor Cover Face










NATURACTOR ORIGINAL FROM JAPAN
NATURACTOR FACE CREAM COVER
PROMOTION PRICE RM59 (pasaran rm69.90~89++)

 - Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya
- Melindungi kulit dari sinar UV yang menyebabkan pigmentasi
- Senang digunakan dan tidak melekit
- Tidak menutup pori-pori
- Sering digunapakai oleh makeup artis professional

* Tahan lebih 2 bulan pemakaian harian~

 NATURACTOR Cover Face

130: Untuk kulit sangat cerah (Chinese skin color)

NATURACTOR Cover Face
140: Untuk kulit cerah ke medium tone (Chinese skin color to very fair Malay skin color)

NATURACTOR Cover Face
141: Untuk kulit cerah/natural (Fair skin color for Malay)

NATURACTOR Cover Face
151: Untuk kulit sawo matang (Typical Malay skin color)

NATURACTOR Cover Face
171: Foundation untuk cover cela di muka


##################################################


Naturactor merupakan keluaran Meiko, daripada Jepun yang merupakan bedak yang berasaskan tumbuhan organik. Ia mengandungi ekstrak bunga sakura. Orang Jepun selalu keringkan bunga sakura ni untuk diminum bersama teh. Selain itu, ia juga ada perlindungan dari UV. 


Ini sangat penting sebab matahari adalah punca penuaan kulit yang No 1. Bunga sakura merupakan bunga yang boleh memberi kebaikan kepada kulit kita. Antaranya adalah :


1. Membantu kulit menjadi lebih lembut
2. Membantu menghidratkan kulit
3. Mengurangkan masalah kulit (Sesuai untuk kulit berjerawat)


KELEBIHAN NATURACTOR?
- Anti kilauan/tidak berminyak
-100% menutupi pigmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
- Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
- Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
- Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
- Tahan sehingga 12 jam
- Tidak menutup pori-pori
- Digunakan oleh makeup artis profesional & mak andam
- Kulit terasa ringan, tidak melekit & kelihatan gebu, confirm cantik macam artis you :)
-Sesuai untuk majlis pertunangan, perkahwinan,photoshoot dan lain-lain. Hasil solekan akan nampak flawless dan natural. 


Meiko Cover Face ( ORIGINAL FROM JAPAN ), 
didatangkan dalam kod yang berlainan untuk menyerlahkan kejelitaan para WANITA.


Kod-kod warna
130 - very fair ( pinky tone ) like Sofea Jane
140 - fair ( yellow tone ) like Rossa
141 - beige / natural -like Bunga Citra Lestari
151 - tanned ( brown ) like Fasha Sandha
152 - dark - like Nurul
153 - shading
161 - for eyebag ; yellow tone
181 - for highlight ;white
171 - concealer acne & cela ; greenSee 

New Stock Meiko - 28-5-2016





Meiko Cosmetic - MC Cover Face

Meiko Cosmetic - Make Up Base
MAKE UP BASE (BASE USE)

052531(natural) --pinky and glossy after use the make up

--can protect the skin clogged of make up

052532 (green)-- for sensetive skin and pimples.

--can coverage the redish sign and protect spoilt the make up

Make up bare skin transparently.

Meiko Cosmetic - Eye Liner
3D LIQUID EYELINER
3D & SHINNY

Smudge proof liquid eyeliner

- Fragrance-free-aloe vera essence and harmful cellulose

Ingredients:

Contain harmful cellulose blush is very soft and slim then easy to apply and make the shape

Meiko Cosmetic - MC Cover Face


Make Up Yang Ku Guna Dari Dulu Sampai Sekarang

Dapatkan sekarang PM / whatsapp 
013 3456250 / 012 2216093


BERMINAT?? CEPAT2 CALL/SMS/WHATS APP
De Iras Zie Beauty 013-3456250 / 012-2216093

ATAU TERUS DATANG KEDAI

Distributor Sah Produk Meiko Cosmetics Dari Jepun
De Iras Zie Beauty
Lot G-19, Ground Floor, Anggerik Mall
Jalan 14/8, Seksyen 14
40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Tel 013-3456250 / 012-2216093
deirasziebeauty@gmail.com
www.myshabeauty.blogspot.com

Thursday, 17 March 2016

New Stock - Meiko Octard / Meiko Naturactor From Japan








Ready Stok BERMINAT?? 
CEPAT2 CALL/SMS/WHATS APP 

De Iras Zie Beauty 
013-3456250 / 012-2216093 

ATAU TERUS DATANG KEDAI 
De Iras Zie Beauty 
Lot G-19, Ground Floor, 
Anggerik Mall Jalan 14/8, 
Seksyen 14 40000 Shah Alam Selangor Darul Ehsan 
Tel 013-3456250 / 012-2216093 www.deirasziebeauty.blogspot.com 

\

Sunday, 16 March 2014

MEIKO COSMETIC - MC COVER FACE







CF130 Pink base - kulit cerah mcm cina
CF140 Natural - kulit cerah melayu
CF141 Natural - kulit cerah melayu
CF150 ocher - kulit hitam manis 
CF151 ocher - kulit sawo matang
CF152 ocher - kulit hitam manis (cerah sikit dari CF150)
CF161 Yellow (eye concealer)
CF171 Green (acne concealer) Lebih Kurang Make Up Base Green

Menggunakan Produk Meiko Cosmetic Semenjak Dahulu Lagi

Cover Face Meiko Collection (MC)
> Cover & Treatment kulit (upgrade dari cf naturactor).
> Texture ringan dari cf naturactor.
> Sesuai semua jenis kulit. 
> Main ingredients : Jojoba oil, VCIP (Persistent oil-soluble Vitamin C Derivative)
> 8 codes : 130, 140, 141, 151, 152, 150, 161 & 171.

Cf naturactor & cf octard sekadar cover kulit.
Tapi cf MC yg baru ni bukan sahaja cover kulit, treatment kulit secara minor.
Function treatmentnya, like how it gonna act on the skin 
and the results of the treatment function depends on the individual's skin itself.
Kebanyakkan makeup rosakkan kulit kalau pakai selalu, tak elok pakai setiap hari.
Tapi cf mc baru ni insyAllah selamat & tak rosakkan kulit.
Sesuai kegunaan setiap hari 

Dapatkan sekarang PM / whatsapp 
013 3456250 / 012 2216093


BERMINAT?? CEPAT2 CALL/SMS/WHATS APP
De Iras Zie Beauty 013-3456250 / 012-2216093

ATAU TERUS DATANG KEDAI

Distributor Sah Produk Meiko Cosmetics Dari Jepun
De Iras Zie Beauty
Lot G-19, Ground Floor, Anggerik Mall
Jalan 14/8, Seksyen 14
40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Tel 013-3456250 / 012-2216093
deirasziebeauty@gmail.com
www.deirasziebeauty-naturactor.blogspot.com


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...